zondag 22 april 2018

Wild garlic, Daslook of Bärlauch..............

Door alle drukte van het weekend helemaal vergeten te vertellen over mijn Daslookvangst.......
Een hele mand vol kon ik plukken in de prachtige tuin van Jan
en daar heb ik een heleboel pesto van gemaakt. Heerlijk.......
Ik vind trouwens de duitse naam Bärlauch veel mooier, die doet mij denken aan de tijd dat er nog beren leefden in Europa die na hun winterslaap dit kruid aten om aan de noodzakelijke vitamines te komen. Dus eet ik het maar................dat berenvoer.
Bärlauchpesto...........
Wildgarlic....the harvest from Jan's garden. I made pesto from it. And i really love the German name for it............

6 opmerkingen:

  1. The rich green color of this wild garlic pesto just vibrates with deliciousness. To make something from foraged food makes the result taste so much better than anything store bought.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes and i love it so much....the foraging, preparing and eating!

      Verwijderen
  2. I had to look it up... Allium ursinum aka bear's garlic, a cool climate herb!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een mandje vol kruiden ziet er gezond uit
    en Martine je eigen berenvoer maken
    dat geeft aan hoe sterk je bent.
    zomers groetje
    Christiene.

    BeantwoordenVerwijderen