donderdag 19 juli 2018

Queen bee

Sinds enkele dagen woont de Beemaster/ Queen bee in mijn tuin. Dit fantastisch mooie beeld van Rik van Rijswick http://www.rikvanrijswick.com/ sprong in mijn hart op het moment dat ik het zag en gelukkig stemde hij toe om van eigenaar te veranderen. Het is een keramisch hoofd. De schedel is bewerkt middels een honingraat motief. Op zijn hoofd zit een Bijenkoningin. In het hoofd zit een hartje.
De koningin pollineert, bestuift, het brein van de mens zodat deze ideeen krijgt om de bijen te beschermen. Het idee wordt in het brein geplant, als een eitje. Het hartje in het hoofd, bestuift de celletjes die geboren moeten worden, zodat welk mens, dier of insect hier ook uitkomt het in ieder geval met het hart verbonden is.De Koningin symboliseert het vrouwelijke, iets wat deze wereld echt kan gebruiken. Ze zegt: "Mens wees barmhartig naar ons bijen en de natuur!"

Voor mij persoonlijk is de bij het belangrijkste dier hier op aarde, zonder haar leven wij mensen ook niet meer lang. De bij, die David mij bij zijn dood nagelaten heeft als spirit animal heeft destijds mijn leven gered door mij te helpen dit drama te kunnen verwerken.
Nu ben ik weer gelukkig, als ik in de tuin zit, de bijen om me heen zoemen en dit beeld het eerste en het laatste is wat ik op een dag zie.
It is ceramic head with a honeycomb structure. On top there is a Queen bee, pollinating the brain, the humans, humanity. She is sending a message: Humans, be merciful with my bees! Or we will all wither away.....bzzzzz

2 opmerkingen:

  1. (((Martine))) as the humanitarian aid worker Carl Wilkens wrote "When we make something with our hands, it changes the way we feel, which changes the way we think, which changes the way we act."

    BeantwoordenVerwijderen