woensdag 13 januari 2016

de schoonheid van Januari

Januari is niet mijn maand. Koud, donker en nat..........en daar hou ik niet van maar gelukkig is er iets moois dat er iedere keer weer is.
De bloemen van de kamerlinde.
Maar............ze bloeit enkel als ze de zomer in de tuin mocht doorbrengen. Ik heb er nog een die in de woonkamer leeft maar die bloeit nooit.
Dus als je deze prachtige bloemen wil zien, naar buiten in de zomer en in een koel/vorstvrij ateliercolore in de winter.

This is my beautiful Sparrmannia. For years she lightens up the dark and cold month of januari. I keep her in my garden all summer and in my atelier in wintertime......

7 opmerkingen:

 1. Gek hé, het is bijna alsof ik ze ruik, terwijl ik me niet kan herinneren er ooit één gezien te hebben! Nee, die maande januari en februari mogen van mij ook heel snel voorbijgaan!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, mooi zeg! zelf heb ik nog nooit een bloem van de kamerlinde gezien, ik heb ooit eentje gehad lang lang geleden, maar die hield ik toen binnenshuis...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. whawww .. wat een prachtige plant, martine, om van de bloemen nog maar te zwijgen!!!

  als ze zo lekker ruiken als de bloemen van de (gewone?) lindeboom, dan moet jij nu in een goddelijk paradijsje wonen! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht wat originelers te zeggen maar het is januari....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtige plant voor binnen en buiten je zou toch verwachten dat ze zeker binnen zou bloeien.
  Maar je kunt er van genieten van deze mooie bloemen!
  groetjes Christiene

  BeantwoordenVerwijderen