maandag 26 maart 2012

Indigo sky

Beautyful was the sky this afternoon so i dyed an indigo cloth. This is from a maddervat i made. The samples i made before where much darker but then i used cotton and up here you see very thin linnen.

And as always Venus my little helper inspects everything i do. Its very colorful over here these days.  In the dyepot below there's walnut with silkyarns for further stitching on the Goddess cloth. I hope to finish it 4 weeks from here.Zonnenschijn en kleur......gelukkiger kan ik niet zijn. Ik heb inmiddels twee verschillende indigokuipen gemaakt, 1-2-3 en een indigo/meekrap. De kleuren zijn mooi en ze werken allebei heel verschillend. Alle eucalyptus prints zijn klaar en de laatste kleur voor nu is donkerbruin van walnoot en ijzer.
Het wordt opschieten want buiten zie ik het fluitenkruid al zijn best doen wat betekent dat het groene seizoen er aankomt....................

10 opmerkingen:

 1. Jaaaa ! wat boffen we met al dat mooie weer hè ....
  Wat een prachtige blauwe hemel heb je gemaakt !
  (Ik benijd je om je indigo vat .... daar heb ik absoluut geen plek voor helaas. Had het graag geprobeerd met Glennis ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig ! Ik benijd je echt, mijn verf-vaten zijn bijlange nog niet operationeel.
  Succes met je eindwerk ! Spannend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Martine,de kleur blauw is waar ik van houd
  maar de kleuren zo als indigo maken laat ik aan jou over
  ik wens je veel succes bij de afwerking
  En veel zonneschijn.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Euh ... Wat een mooi heksenbrouwsel op de derde foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor..!!
  Schitterend blauw.
  Geniet nog volop van het zonneke meis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. groen blauw
  gedaan met de kou

  knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een pruttelend keteltje?

  gekleurde doeken, drogend in de zon ..

  't doet mij denken aan een warm, zuiders land, martine! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. knuffel...we hebben je gisteren gemist

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een heerlijke blauwe lucht!!!! goed gelukt, joh! Het blijft spannend,he, iedere keer weer als je de doek openmaakt. Hoe ver zou ik gaan....houd ik nog wat wolken over en dan ... wat gebeurd er als ik het uitspoel, als het hangt te drogen, het blijft zicht ontwikkelen.
  Ja, het was warm genoeg voor een fermentation vat. Ik ga er nog aan beginnen, en wacht op een tweede lente ;)
  Mijn walnoten projectje is mislukt, ik had geen hulzen dus heb ik er walnootdoppen voor gebruikt, het was geen overtuigend bruin, heel licht, maar er gebeurde toch iets...tot ik gisteren in de tuin kwam en zag dat al de vloeistof was weggelopen, blijkbaar had ik de pot iets te hard neer gezet, er zat een gat in :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. OOOWWW, ik ben toch zo nieuwsgierig naar het eind resultaat!!En die blauwe lucht, wat een prachtig doek!! Ik vind de kleur mooier dan die van de lapjes. Iets zachter. Wens je een heeeel fijn, gezellig weekend Martine, en geef Venus een aai over z'n bolletje van mij.Liefs en een dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen